ASEBA staat voor Achenbach System of Empirically Based Assessment

ASEBA omvat vragenlijsten voor het aangeven van emotionele en gedragsproblemen. Deze lijsten kunnen door ouders, verzorgers, leerkrachten, jeugdigen en volwassenen. Er zijn lijsten beschikbaar voor de leeftijdsgroepen 1½-5, 6-18 en 18-59 jarigen. Alle vragenlijsten kunnen online worden afgenomen en gescoord.

ASEBA is ontwikkeld door Thomas M. Achenbach van de universiteit van Vermont in de V.S. en in het Nederlands vertaald door Frank Verhulst van de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie van het Erasmus MC- Sophia in Rotterdam.

K-SADS

De Schedule for Affective Disorders and Schizophrenia for School-Aged Children (K-SADS) is het meest gebruikte, goed gevalideerde semi-gestructureerde psychiatrisch diagnostisch interview voor kinderen en jeugdigen. De afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie heeft van de online versie een Nederlandese vertaling gemaakt. Ga naar ksads-comp.eu voor verdere informatie.

Contact


Wij zijn bereikbaar op dinsdagen en donderdagen van 9.00-15.00 uur. Op die dagen zullen we ook uw berichten beantwoorden en bestellingen verwerken.

Telefoon: 010-703 61 91
Email: info@aseba.nl

Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis
Afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie

Uw voorkeuren

Geef hier op vanuit welk land u de website bezoekt en in welke taal u de website wilt bekijken.

Kies uw land
Kies uw taal